UPOZORENJE: “Gumice za kosu” iz Kine napravljene od KORIŠTENIH KONDOMA mogu prenijeti STD!

987076

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti izdao je upozorenje o javnoj sigurnosti kada su trake za kosu napravljene u Kini stigle na američko tržište. Kako oni navode za proizvodnju ovih traka za kosu u Kini koriste korištene kondome, recikliraju ih, obrađuju i prodaju ih  na tržištima i salonima ljepote.

Glavna briga je o mogućnosti dobivanja spolno prenosivih bolesti, genitalnih bradavica, pa čak i mogućnost zaraze AIDS-om. Ove vrste gumica za kosu se prodaju u cijeloj zemlji i oni su lako dostupne i jeftine.

Ovdje je izjava iz CDC-a u vezi s ovim:



“CDC je siguran da su te vezice za kosu i gumene trake koje su izrađene od nehigijenskih kondoma, imaju 4 puta veću količinu bakterija na sebi nego onih bakterija koje se nalaze u javnom WC-u.

Virus, bradavice, herpes i druge STD spolne bolesti se mogu lako dobiti kada gumica za kosu završi u ustima tokom postavljanja kose. ”

Žena iz Los Angelesa bila je šokirana kada je shvatila da je njena gumica za kosu koju je kupila zapravo napravljena od recikliranog kondoma.

Uzela je makaze i pažljivo izrezala na rubovima. Vidjela je korišten kondom, a ona je ostala bez teksta. Htjela je upozoriti što više ljudi o tome kako bi prestali koristiti ih.

Provjerite prije nego što kupite sljedeći put. Ako su napravljene u Kini, potencijalna su opasnost po vaše zdravlje. Baciti ih odmah!

http://megagiga.info
Thanks for your comment