Ove informacije vam mogu spasiti život: RANI SIMPTOMI DIJABETESA

97645g

Ljudi moraju više obratiti pažnju na znakove dijabetesa, jer vrlo često ova bolest može biti neobznanjena.

Simptomi dijabetesa tipa 2 mogu biti vrlo blagi i mogu proći neopaženo duže vremena, dok bolest stvara probleme na vašem tijelu. Osim toga, simptomi dijabetesa tipa 1 mogu biti ozbiljniji i pojavljuju se vrlo brzo.

Brza dijagnoza dijabetesa je vrlo važna za liječenje. Primjećujući znakove bolesti prije nego što počne može se izbjeći bolest uopće.

Ovo su najčešći simptomi dijabetesa:

– Neobjašnjen gubitak težine od nekoliko kilograma u kratkom vremenu može biti znak da nešto nije u redu.



– Stanice u našem tijelu ne primaju glukozu kada je razina šećera u krvi visoka zbog dijabetesa. U tom slučaju, tijelo počinje razbijati mišiće kao oblik zamjenske energije. To može oštetiti bubrege, jer oni tada funkcionišu prekovremeno.

– Zamagljen vid  je još jedan čest znak dijabetesa. Oblik leće i oka može se mijenjati kada je razina glukoze u krvi visoka. Nemojte misliti da je mutan vid normalan. To može biti rani znak dijabetesa tipa 2.

– Proces ozdravljenja rane ili posjekotine može potrajati mnogo duže. Nakon nekog vremena, visok šećer u krvi može utjecati na protok krvi i izazvati oštećenja živaca, što je teško za tijelo da zacjeljuje rane.

– Stalno i neobjašnjivo povećanje apetita je čudno i čest simptom dijabetesa. Inzulin ne radi dobro pa gušterača počinje praviti probleme. Tu je i visoka razina inzulina u tijelu, što čini da mozak osjeća glad.

– Umor može također biti posljedica dijabetesa. Kada tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina, nemate energije. To vas može učiniti više umornim nego inače. Osim dijabetesa, umor može biti simptom raka, hipotireoza, anemije, pa čak i depresije.



– Slaba cirkulacija može uzrokovati ukočenost ili bol u nogama, ali to također može biti simptom dijabetesa. To može biti posljedica oštećenja živaca zbog dijabetesa. Međutim, ukočenost nikada nije dobar znak, tako da bolje posjetite liječnika.

– Ako posjećujete wc češće nego mjesecima prije, to je znak da je potrebno da se obratite liječniku. Kada se razina šećera u krvi povećava zbog dijabetesa, vaše tijelo može stvoriti dodatni urin da ga eliminiše. Također, uvijek ste žedni.



– Suha koža i svrbež kože je znak da trebate posjetiti liječnika. Osim toga, tamnjenje kože oko vrata ili područja pazuha  može biti simptom dijabetesa. To se može dogoditi zbog visoke razine šećera u krvi.

Ovo su bitne i korisne informacije koje vam mogu pomoći u bržem liječenju, pa čak i zaustaviti dijabetes prije nego što se to dogodi.

http://megagiga.info
Thanks for your comment