Neka vaša kosa raste kao luda – Prirodni eliksir za rast kose



U mnogim magazinima, te reklamama na televiziji susrećemo se sa raznim preparatima koje nam preporučuju i govore kako će naša kosa od njih da raste kao luda. Neki preparati su dobri, opet neki nisu, to nam niko ne može garantovati. Ali, zašto nanositi razne hemiklalije na našu kosu i kožu, kada u svome vlastitome domu imamo nevjerovatnu namirnicu od koje će naša kosa rasti kao luuuda.

Vjerovali, ili ne, radi se o luku, luk ima popriličnu veliku količinu sumpora u svome sastavu, koji i više nego prija našoj koži, te svima koji imaju problema sa vlasištem i kosom.

Uzmite pola glavice crvenog luka, te isnažno istrljajte njime svoje vlasište, prije pranja.

Luk je izuzetno učinkovit za sve one koji se bore protiv opadanja kose. luk ne samo da će spriječiti opadanje vaše kose, nego će poboljšati i njen rast, tako da će vam zahvaljujući luku kosa rasti kao luda.

Jako važan vitamin za kosu je vitamin F, koji se još naziva i lanolin, kojeg imamo upravo u crvenom luku. Također postoji i lanolin krema. Lanolin, nije mast od ovce, već se ova mast dobiva od ovčje vune.

Ukoliko ne želite lukom da trljate vlasište, možete oprati svoju kosu vodom od luka, koja će imati isti učinak

Čaj od koprive ili žare, također je jako dobar kada je u pitanjui osjetljivo vlasište, ali luk je ubjedljivo prvi kada je ovaj problem u pitanju,

(receptinabrzinu.blogspot.ba)
Thanks for your comment